ΔΝΤ:«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι σταθερά στην ημερήσια διάταξη»

gjhghjΕπιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην άποψή του ότι θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να αναλάβουν μέρος του κόστους της προσαρμογής της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

Στην τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ διατήρησε κλειστά τα χαρτιά του, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για το ελληνικό ζήτημα.

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι και επίσημα στην ατζέντα σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του 3ετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος. Δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι θα συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά σε ένα ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο φρέσκο για την Ελλάδα σε σχέση με όσα ειπώθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα», αρκέστηκε να απαντήσει, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει ερωτήσεις που αφορούσαν την ύπαρξη διαφωνίας μεταξύ Πολ Τόμσεν και Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι «η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι σταθερά στην ημερήσια διάταξη», αναφέροντας -κάτι που είχε δηλώσει και ο κ. Τόμσεν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το Eurogroup της 24ης Μάιου – ότι το Ταμείο θα καταρτίσει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας του χρέους στο τέλος του χρόνου.

Τέλος, αν και ρωτήθηκε για το ύψος της χρηματοδότησης που θα μπορούσε να παράσχει το ΔΝΤ στην Ελλάδα στην περίπτωση που θα συμμετείχε στο ελληνικό πρόγραμμα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου απέφυγε να προσδιορίσει οποιοσδήποτε ποσό και το είδος του προγράμματος που θα το ακολουθούσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα