Διόρθωση σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διακόπτοντας, ήπια όμως, την ανοδική πορεία που καταγράφει από την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και το έφερε πάνω από τις 690 μονάδες χθες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 690,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.815,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,11% στις 490,44 μονάδες.

Συσσώρευση και κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης χθες έκλεισε λίγο πάνω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, με τις σημερινές διορθωτικές κινήσεις να είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενες. Η “στάση” και η συσσώρευση είναι, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, απαραίτητη, προκειμένου η αγορά να αφομοιώσει τα επίπεδα και να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα, προκειμένου να ισχυροποιήσει την παραμονή της πάνω από αυτά.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένο στην έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει στοιχεία κριτικής και “κόκκινα” σημεία. Και αυτό που μένει να φανεί είναι τα “ψιλά γράμματα” που θα περιέχει και αν η διατύπωσή τους θα είναι τέτοια που θα αφήνει το περιθώριο εύρεσης μιας λύσης σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η αγορά, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, θα “μάθει” αν θα συνεχίσει να είναι εφικτό έως τις 11 Μαρτίου που συνεδριάζει το Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, “ξεκλειδώσει” η ενεργοποίηση των παρεμβάσεων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους (δικαιούται 200 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως μέσα από τη διατήρηση του χαμηλού επιτοκίου του δευτέρου δανείου και 650 εκατ. περίπου ανά εξάμηνο λόγω των επιστροφών κερδών ομολόγων που σήμερα διακρατούνται).

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται νέα συνάντηση κυβέρνησης – τραπεζιτών για το μεγάλο αγκάθι του νέου νόμου Κατσέλη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις των “θεσμών” για το πλαίσιο του νέου καθεστώτος προστασίας αδύναμων δανειοληπτών και να οριστικοποιηθεί το σχέδιο νόμου ώστε αυτό να κατατεθεί ενδεχομένως και αύριο στη Βουλή. Σημειώνεται ότι αύριο εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί στον υφιστάμενο νόμο 3869/2010. Στόχος, πάντως, είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου, καθώς πιέζει χρονικά ο ορίζοντας του Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank διορθώνει σήμερα καταγράφοντας απώλειες 2,02%, με τη Grivalia και τον Σαράντη να ακολουθούν με -1,39% και -1,11% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Jumbo και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ συνεχίζει και σήμερα την καλή της πορεία, καταγράφοντας κέρδη 2,45%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Φουρλής, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Εθνική. Χωρίς μεταβολή οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα