Διχασμένοι οι Γάλλοι για το Brexit

bolos1Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι ως προς το αν το Brexit αποτελεί θετική ή αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV το 48% των Γάλλων θεωρεί ότι είναι «καλό» για την Ε.Ε. το ότι η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει, ενώ το 52% θεωρεί ότι πρόκειται για «άσχημη» εξέλιξη.
Παράλληλα, πάντως, οι Γάλλοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν το δρόμο της Βρετανίας, δεδομένου ότι το 55% δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γαλλία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. ή την αποχώρηση από αυτή, ενώ το 45% τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας. Μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στη Γαλλία μόλις το 26% είπε ότι θέλει «απολύτως» να γίνει, ενώ το 19% το επιθυμεί «σε ένα βαθμό».
Επίσης, οι Γάλλοι πολίτες δεν δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Ε.Ε., καθώς το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ένωσης δεν ανέρχονται στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφου υπέρ του Brexit.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα