Διστακτικότητα στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το διήμερο ράλι που χάρισε στον Dow Jones 740 μονάδες εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων που θα ανακοινωθούν αύριο για τον πληθωρισμό.

Το ράλι των δύο τελευταίων συνεδριάσεων οδήγησε τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από το 2015, ενώ S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη από τον Ιούνιο του 2016, καθώς οι επενδυτές πέρασαν στην αντεπίθεση μετά το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία του πληθωρισμού. Υπάρχουν ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός νέου sell-off εάν τα στοιχεία δείξουν ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα υποχρεώσει την Federal Reserve να προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων της αυτό το έτος.

Η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester σε ομιλία της σήμερα για τις οικονομικές προοπτικές και τη νομισματική πολιτική σημείωσε ότι “εάν η οικονομία βελτιωθεί περαιτέρω, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο πορεία”, προσθέτοντας πάντως ότι “εάν ο πληθωρισμός μας εκπλήξει προς τα κάτω, ίσως χρειαστεί να πάμε λίγο πιο αργά”.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 156,26 μονάδες (-0,64%) στις 24.449,82 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 25,06 μονάδες (-0,34%) στις 6.959,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 11,89 μονάδες (-0,45%) στις 2.644,48 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις τέσσερις κινούνται με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η 3M στα 230,16 δολ. με άνοδο 0,97 δολ. ή σε ποσοστό 0,45%.
Ακολουθούν η Procter & Gamble στα 81,49 δολ. με άνοδο 0,20% και η Nike με κέρδη 0,08% στα 65,99 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Chevron (-1,61%), η Verizon Communications (-1,60%) και η Home Depot (-1,35%).

Στο ραντάρ των επενδυτών έχουν μπει επίσης οι εξαγγελίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα επενδυτικό πρόγραμμα 200 δισ. δολ. στις υποδομές καθώς και ο προϋπολογισμός του Αμερικανού προέδρου για το δημοσιονομικό έτος 2019.
Ο προϋπολογισμός δεν αναμένεται πάντως να περάσει από το Κογκρέσο το οποίο κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η AmerisourceBergen Corp. σημειώνει άλμα 11,4% εν μέσω αναφορών ότι η Walgreens Boots Alliance Inc. την έχει προσεγγίσει για την εξαγορά της.

Άλμα 19% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της Under Armour Inc. μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα