Διστακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικτά πρόσημα κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας ιδιαίτερες δυσκολίες να βρει ρυθμό στον απόηχο του σήριαλ της διαμάχης Folli Follie – Quintessential.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 823,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.144,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,46% στις 973,90 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τη συνέχιση της διαμάχης QCM – Folli Follie, με την πρώτη να εκδίδει νέα ανακοίνωση, αμφισβητώντας τη λίστα με τα σημεία πώλησης της Folli Follie, καθώς εκτιμά ότι έχει δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο, “που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί κάθε σημαντική πληροφορία”.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος Fosun International έδειξε την έμπρακτη στήριξή του στη Folli Follie, καθώς προχώρησε σε αγορές 750 χιλ. μετοχών του ομίλου που βρίσκεται σε μια πρωτοφανή χρηματιστηριακή δίνη. Το ποσοστό της Fosun International Limited ανέρχεται τώρα στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της FFGroup, αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

Η αγορά στο μεταξύ αναζητά τα δικά της πατήματα, και αυτά σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές θα τα βρει στα αποτελέσματα του α’ 3μηνου του 2018. Σήμερα ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα ο ΟΤΕ, ενώ από αύριο αρχίζουν οι ανακοινώσεις από τον τραπεζικό κλάδο. Εκεί θα δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των ξένων επενδυτών στον κλάδο μετά την ολοκλήρωση των stress tests.

Για τους επενδυτές είναι θετικό ότι καμία από τις ελληνικές τράπεζες δεν έχει άμεσες ανάγκες πρόσθετων κεφαλαίων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε dilution για τους μετόχους. Όλες διατηρούν ελάχιστους δείκτες κύριων εποπτικών κεφαλαίων στο δυσμενές σενάριο άνω του 5,50%, από 5,90% μέχρι 9,69%.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι πολύ ευαίσθητες στις μακροοικονομικές και λειτουργικές συνθήκες, ενώ μεγάλη πρόκληση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των σχεδίων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Κατόπιν αυτού, θεωρούν πολύ πιθανό να υπάρξουν αυξήσεις κεφαλαίου προσεχώς, με τον πιο κοντινό ορίζοντα να τοποθετείται στα προσεχή τρίμηνα.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τον Ν. Καυκά της Merit, η επαναφορά της αγοράς μετά τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις είναι καλοδεχούμενη, αλλά επιθυμούμε μια τουλάχιστον σταθεροποιητική εικόνα για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες η κατοχύρωση της περιοχής τεχνικών αντιστάσεων μεταξύ 835-850 είναι πιθανώς μια δύσκολη υπόθεση χωρίς την ύπαρξη θετικών καταλυτών, όπως την ύπαρξη εξελίξεων σχετικά με το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος.

Στο ταμπλό τώρα, μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο η Εθνική σημειώνει άνοδο 3,23%, με την Πειραιώς και τον ΟΤΕ να ακολουθούν με +2,85% και +2,20% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, ΟΛΠ, Eurobank, Folli Follie, Motor Oil και Τιτάν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Grivalia και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης, η ΕΕΕ και η ΓΕΚ Τέρνα δέχονται πιέσεις καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο, Jumbo και Aegean.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα