Διπλασιάστηκε η ποινή του Πιστόριους

«Συγκλονιστικά επιεική» έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής την ποινή κάθειρξης στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ.

Γι αυτό αποφάσισε την αύξηση της ποινής του στα 13 χρόνια και πέντε μήνες για την υπόθεση που από το 2014 είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο παραολυμπιονίκης εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών από πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά μέσα στη φυλακή πέρασε μόνο 10 μήνες, καθώς αποφυλακίστηκε και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με τους επικριτές του αθλητή να λένε ότι έτυχε προνομιακής μεταχείρισης ως πλούσιος και διάσημος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ποινή που του είχε επιβάλει το δικαστήριο της Πρετόρια «αντικαθίσταται από την ακόλουθη: ο κατηγορούμενος καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και πέντε μηνών», δήλωσε ο δικαστής Ουίλι Σέριτι.

Η οικογένεια της Στέενκαμπ δήλωσε πως η δικαιοσύνη θα μπορούσε να επικρατήσει στη Νότια Αφρική. «Αυτό είναι ένα συναισθηματικό θέμα για εκείνους» δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. «Πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη τους στο δικαστικό σύστημα επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί» πρόσθεσε.

Σημειώνουμε ότι το δικαστήριο επέβαλε την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, ενώ έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα