Διοικητικό Γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες αποκτά το υπουργείο Οικονομικών

Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου προβλέπει την τοποθέτηση Διοικητικού Γραμματέα με τετραετή θητεία και αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο νέος Διοικητικός Γραμματέας θα έχει υπό την ευθύνη του τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης, το Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, το Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης και το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Στη βάση αυτή θα είναι αρμόδιος για το σύνολο του προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών που σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου ορίζεται πλέον στα 3.455 άτομα.

Το ποιος θα αναλάβει το «χαρτοφυλάκιο» αυτό παραμένει άγνωστο. Κανονικά έπρεπε εντός του Νοεμβρίου να προκηρυχθούν οι θέσεις για τους συνολικά 72 νέους Διοικητικούς Γραμματείς οι οποίοι θα επιλεγούν από το μητρώο στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Η διαδικασία έχει σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση καθώς οι προκηρύξεις θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επί του παρόντος, το μητρώο έχει δεχθεί 1.900 αιτήσεις, ενώ περίπου 1.800 βρίσκονται σε αναμονή.

Η επιλογή των νέων Διοικητικών Γραμματέων θα γίνει έπειτα από εισήγηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ), ενός ανεξάρτητου όργανου το οποίο θα αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων και θα καλεί σε δομημένη συνέντευξη τους δέκα επικρατέστερους για κάθε θέση. Εν συνεχεία, θα εισηγείται στον αρμόδιο υπουργό τους τρεις επικρατέστερους.

 Στη διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν και ιδιώτες, ενώ ο διορισμός των νέων γραμματέων και των λοιπών επιτελικών στελεχών του Δημοσίου θα ολοκληρώνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει έναν εκ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα