Διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας:«Να παραμείνουν σε ισχύ τα capital controls»

epa03477624 President of the Deutsche Bank, Jens Weidmann, speaks during the 'Euro Finance Week' in Frankfurt am Main, Germany. The 4th IFC - Euro Finance Week Conference runs from the 19 - 23 November 2012.  EPA/BORIS ROESSLER

Ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν υποστήριξε σήμερα από την Φρανκφούρτη ότι το ευρωσύστημα δεν θα πρέπει να αυξήσει την ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες,ενώ πρόσθεσε ότι τα capital controls πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία.

Ο κ.Βάιντμαν δήλωσε  ότι εναπόκειται στις χώρες της Ευρωζώνης και όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επιλύσουν το ελληνικό ζήτημα.

«Το Ευρωσύστημα δεν θα πρέπει να αυξήσει την παροχή ρευστότητας και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου συμφωνηθεί ένα κατάλληλο πακέτο στήριξης… και έχει διασφαλιστεί η φερεγγυότητα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», υποστήριξε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι κεντρικές τράπεζες χρειάζεται να δείξουν πού βρίσκονται τα όριά τους. «Χρειάζεται να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Ελλάδα… ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και τις χώρες που παρέχουν βοήθεια – και όχι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ», σχολίασε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα