Διμερής συνάντηση Ν. Κοτζιά – A. Alfano

Στο επίκεντρο της πρώτης διμερούς συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Ιταλό ομόλογό του Angiolino Alfano στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, βρέθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Οι δύο υπουργοί έκαναν μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων και αντάλλαξαν προσκλήσεις για πραγματοποίηση εκατέρωθεν επισκέψεων σχετιζόμενων με τις πρωτοβουλίες που διοργανώνουν για τους επόμενους μήνες.

Ο μεν κ. Αλφάνο πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του αφενός μία διμερή συνάντηση στην Ιταλία σε ανταπόδοση και της επίσκεψης του πρώην ΥΠΕΞ και νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, και αφετέρου τον κάλεσε να συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με την Κίνα στη Βενετία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του προσκάλεσε τον κ. Alfano τόσο στη δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 12 αραβικών και 5 ευρωπαϊκών χωρών, στα τέλη Μαΐου, στη Ρόδο, όσο και στη δεύτερη Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και τον Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη στη Μ. Ανατολή που θα διεξαχθεί και πάλι στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβριο.

Τέλος ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τον Ιταλό ομολόγό του και στη νέα πρωτοβουλία του, τη Διάσκεψη των Μεγάλων Αρχαίων Πολιτισμών (GC10) η οποία διοργανώνεται στα τέλη Απριλίου στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα