Δικό της κρυπτονόμισμα δημιούργησε η Burger King

Δικό της κρυπτονόμισμα δημιούργησε η Burger King, το Whoppercoin, το οποίο χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα επιβράβευσης των πελατών της (loyalty program) στη Ρωσία. Οι «επενδυτές» μπορούν να το αποθηκεύσουν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι, να κάνουν online συναλλαγές, να το πουλήσουν σε άλλους αγοραστές ή να το στείλουν σε φίλους.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, το Whoppercoin είναι ένα blockchain loyalty program στη Ρωσία και επιβραβεύει τους πελάτες της με ένα Whoppercoin για κάθε ρούβλι που δαπανούν στα τοπικά Burger King. Τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάσουν Whoppercoins με burgers, όταν συγκεντρώσουν ένα συγκεριμένο ποσό.

Μοιάζει με κάθε άλλο πρόγραμμα επιβράβευσης πιστών πελατών, έτσι δεν είναι; Όντως, μόνο που είναι κάπως πιο «πονηρεμένο» και στο marketing του αξιοποιεί την καλπάζουσα τάση των ψηφιακών νομισμάτων.

Όπως όλα τα κρυπτονομίσματα, τα Whoppercoins αποθηκεύονται σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 1 δισ. Whoppercoins.

Καθώς το κρυπτονόμισμα κερδίζει αξία, ο Ivan Shestov, επικεφαλής Επικοινωνίας της Burger King Russia πιστεύει ότι «το να τρως burgers τώρα, είναι μία στρατηγική για οικονομική ευημερία στο μέλλον».

Η δήλωση μοιάζει τώρα κάπως «grande», αλλά… γιατί όχι;

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα