Δικάζεται στο Εφετείο ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας για επίθεση των ναζί στην Πετρούπολη το 2011 (βίντεο)

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος της Κ. Επιτροπής, καταδικάστηκε πρωτόδικα με 2 χρόνια με 3ετή αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού, σε επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8 Οκτώβρη 2011 – Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

 

(Στη φωτογραφία ο Γιαννόγκωνας -δεξιά- μαζί με τον Κασιδιάρη)

Σήμερα, Τετάρτη 15/11/2017, εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, η έφεση του Μιχάλη Γιαννόγκωνα, στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά της Κατερίνας Πατρικίου, δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, καταδικάστηκε πρωτόδικα με 2 χρόνια με τριετή αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού (α. 189 παρ. 2 ΠΚ), σε επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8 Οκτώβρη 2011.

Το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11.
Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο εκ των κατηγορουμένων και έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού για τους υπόλοιπους τρεις.
Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα