Διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση το Σάββατο 2/2 6μμ πλ. Ρηγίλλης

Κάλεσμα στη Διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση το Σάββατο 2/2 6μμ πλ. Ρηγίλλης, απευθύνει η OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού.
Αναλυτικά το κάλεσμα:
Το σχέδιο της ακροδεξιάς να δημιουργήσει «εθνική πανστρατιά ενάντια στους προδότες» κατέρρευσε!
Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν μια φτωχική προεκλογική συγκέντρωση ΝΔ – Χρυσής Αυγής – ΠΑΣΟΚ – ΑΝ.ΕΛ – Ε.Κ. και λοιπών ακροδεξιών & φασιστικών παραφυάδων. Τα μεγαλόπνοα σχέδια για πενθήμερες μαθητικές καταλήψεις και οι μεγάλες πανελλαδικές πορείες που θα κατέληγαν σε καθημερινά μαζικά συλλαλητήρια ξεφούσκωσαν αφήνοντας μόνο κατάρες και αναθέματα.
Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν άφησε να στηθεί αύτη η λυσσαλέα προπαγάνδα. Οι αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις του τελευταίου χρόνου αποτελούν μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη για το αντικαπιταλιστικό κίνημα. Για πρώτη φορά εμφανίζεται διακριτός, μαζικός πολιτικός χώρος που αμφισβητεί σε ιδεολογία – πολιτική – τακτική, αλλά και «στο δρόμο» την εθνικιστική αφήγηση. Έσπασε μια παράδοση δεκαετιών αριστερού εθνολαϊκισμού που υποτασσόταν στην εθνική ενότητα της αστικής τάξης και περιοριζόταν σε «γκρίνια» διακριτών πολιτικών κειμένων και αστερίσκων. Οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν αυτές τις διεθνιστικές συγκεντρώσεις και ιδιαίτερα η προσπάθεια συγκρότησης της Διεθνιστικής Πρωτοβουλίας από την ΟΡ.Μ.Α. – Ε.Ε.Κ. – Ο.Κ.Δ.Ε. (Σπάρτακος) – Α.Π. Ροσινάντε αποτέλεσαν κρίσιμο πυρήνα ανασυγκρότησης.
Η μάχη ενάντια στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν στήνεται με επιλεκτικές «αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις». Ο βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Βαλκανική, το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού είναι ο ελληνικός καπιταλισμός και μόνο μέσα από την υπονόμευση των στρατηγικών επιλογών του υποσκάπτεται το αξιόπιστο και των μεγαλύτερων οργανισμών.
Η διεθνιστική μάχη του τελευταίου χρόνου δεν θα μπορούσε να υπάρξει με τέτοια αποτελεσματικότητα χωρίς την κρίσιμη «νίκη» πάνω στο συμβολισμό της επετείου των Ιμίων. Τα τελευταία τρία χρόνια η μετατροπή της ημέρας των Ιμίων σε μέρα ειρήνης και ταξικής – διεθνιστικής ενότητας Ελλήνων  – Τούρκων – Κούρδων – Αλβανών – Βουλγάρων – Μακεδόνων εργατών και εκδίωξη των ναζί σε μια φασιστική αντισυγκέντρωση προστασίας των γραφείων τους ήταν ένα κρίσιμο πολιτικό λιθαράκι για την ανατροπή αυτών των παραδόσεων.
Η διαδήλωση της 2 Φεβρουαρίου 2019 αποτελεί οργανωμένη διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην προσπάθεια χτισίματος ακροδεξιάς τρομοκρατίας και υποταγής στον ενιαίο «εθνικό λόγο». Δεν πρόκειται για μια αντισυγκέντρωση, μια αμυντική πολιτική στάση. Αποτελεί μια προσπάθεια κατάθεση θετικής πρότασης διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση προτείνοντας τις πανανθρώπινες αξίες της Αλληλεγγύης & της Ειρηνικής Συνύπαρξης των Λαών βασιζόμενοι στην στρατηγική της εργατικής διεθνιστικής ενότητας και της Κομμουνιστικής προοπτικής. Η απάντηση κόντρα στον βόρβορο του εθνικιστικού και ρατσιστικού κανιβαλισμού δεν βρίσκεται στην υποταγή στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά στην ανατροπή του καπιταλισμού.
Διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση
το Σάββατο 2/2 6μμ πλ. Ρηγίλλης

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα