Διεθνή ΜΜΕ: «Το Μάτι είναι μια πόλη φάντασμα»

Πρώτο θέμα παραμένει και σήμερα στον Διεθνή Τύπο η τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική με τους 81 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στον μεγάλο αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, ενώ επικεντρώνονται ιδιαιτέρως στην αγωνιώδη αναζήτηση των αγνοουμένων.

Το BBC κάνει λόγο για την πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας μας επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να φθάσει τους 100 μέσα στις προσεχείς ημέρες. Παράλληλα, ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός αναφέρεται στις έρευνες για τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας, και ιδιαίτερα στα δύο κοριτσάκια που διασώθηκαν αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

“Το Μάτι είναι μια πόλη φάντασμα, δεν υπάρχει πια”. Με αυτά τα λόγια περιγράφει την καταστροφή που έπληξε την Ανατολική Αττική η Le Monde. Στο άρθρο της που έχει τον τίτλο”Νύχτα σκληρή, νύχτα Αποκάλυψης στο Μάτι” η έγκυρη γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί πολλές μαρτυρίες κατοίκων που έχασαν τα πάντα το βράδυ της Δευτέρας.

Την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Στις αναζητήσεις των σωστικών συνεργείων για επιζώντες αναφέρεται και το περιοδικό TIME.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα