Διεθνής κατακραυγή για την αστυνομική βία στην Καταλονία

Με τον αριθμό των τραυματιών από τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για το δημοψήφισμα να αυξάνεται δραματικά καθώς πλέον ο δήμαρχος της Βακελώνης κάνει λόγο για 460 τραυματίες, πληθαίνουν διεθνώς οι αντιδράσεις για τη στάση της ισπανικής αστυνομίας.

Ο βρετανός υπουργός Εμπορίου καταδικάζει τη βία στην Καταλονία

Ο βρετανός υπουργός Εμπορίου Λάιαμ Φοξ καταδίκασε σήμερα τη βία στην Καταλονία, όμως πρόσθεσε πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας αυτής είναι υπόθεση της ισπανικής κυβέρνησης.

Ειδικές δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας εισέβαλαν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ’ όλη την Καταλονία, κατάσχοντας κάλπες και ψηφοδέλτια σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την απόσχιση από την Ισπανία.

Ο ηγέτης των Εργατικών στην Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε, επίσης, με ανάρτησή του στο Twitter, την ισπανική κυβέρνηση να σταματήσει την βία στην Καταλονία.

“Η αστυνομική βία κατά πολιτών στην #Καταλονία είναι σοκαριστική. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πρέπει να δράσει και να την σταματήσει τώρα.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, παροτρύνε την κυβέρνηση της Ισπανίας, ν’ αφήσει του Καταλανούς να ψηφίσουν

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας.

“Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν,” ανέφερε χαρακτηριστικά η Στέρτζον.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ καταδικάζει κάθε μορφή βίας

«Η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση! Καταδικάζουμε όλες τις μορφές βίας και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για πολιτικό διάλογο», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα στην Καταλονία για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα