Διεθνής Αμνηστία: Οι Σύροι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας της Ιορδανίας

Οι πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην Ιορδανία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην πρόβασή τους στο σύστημα υγείας της χώρας, εξαιτίας του οικονομικού κόστους, της γραφειοκρατίας, αλλά και της περιορισμένης ανθρωπιστικής υποστήριξης που λαμβάνουν, υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία.
Πολλοί από τους πρόσφυγες δεν μπορούν να πληρώσουν τα παράβολα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιορδανίας, από το 2014.

Πρόσφυγες που είχαν τραυματιστεί στις πολεμικές συγκρούσεις πέθαναν όταν εγκαταλείφθηκαν στα σύνορα, υποστηρίζει η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, σε αναφορά της.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί επίσημα 630.000 πρόσφυγες που πέρασαν από τη Συρία στην Ιορδανία. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των οποίων ζει σε συνθήκες φτώχειας, έξω από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί, σε διάφορες περιοχές.

“Οι μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και το επιπρόσθετο οικονομικό κόστος των ιατρικών εξετάσεων λειτουργούν ως πραγματικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας, γι αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα,” αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα