Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας  σχετικά σημερινά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σημερινά δημοσιεύματα για παράταση της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων διαψεύδονται. H προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να αξιοποιήσουν το χρόνο που απομένει και να εκπληρώσουν εγκαίρως την υποχρέωσή τους».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπεται παράταση και στην προθεσμία υπαγωγής των φορολογούμενων στο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. Η προθεσμία που έληγε σήμερα θα παραταθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην τροπολογία θα προβλέπεται αύξηση στο 12% από 10% στον συντελεστή προσδιορισμού του πρόσθετου φόρου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν από αύριο έως και τη λήψη της νέας προθεσμίας δηλώσεις για την ρύθμιση των υποθέσεων τους. Σημειώνεται ότι η ένταξη στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων απαλλάσσει τον φορολογούμενο από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Προβλέπεται μόνο η καταβολή πρόσθετου φόρου επιπλέον του φόρου που αναλογεί.

Όπως υπενθυμίζει σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ,  έως την Τρίτη είχαν εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 250 εκ.ευρώ ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Πάνω από 2,5 δισ ευρώ εμφανίστηκαν στην Εφορία από 49.000 φορολογούμενους και καταλογίστηκαν φόροι που υπερβαίνουν τα 250 εκ ευρώ (διαβάστε εδώ αναλυτικότερα).

Η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων αφορά:

• φορολογούμενους που δεν είχαν υποβάλει ποτέ

• φορολογική δήλωση ή είχαν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις ή με ελλείψεις

• καθώς και φορολογούμενους που απέκρυψαν ακίνητη περιουσία

Η αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων γίνεται με τροποιητικές δηλώσεις και η ευνοϊκή ρύθμιση καλύπτει ακόμα εκτός τους φόρους εισοδήματος οποιονδήποτε φόρο,τέλος ή εισφορά εφόσον η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσηςέχει λήξει μέχρι 30 /9 /2016. Όπως οι φόροι κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παραοχών ΦΠΑ ή τελη χαρτοσήμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα