Διαψεύδει ο Στ. Κοντονής τα δημοσιεύματα για διάταξη που αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Το θέμα πήρε διαστάσεις από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που είπε πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η συζήτηση για το οποίο ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια. Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε την επίμαχη ρύθμιση «ύποπτη» την ώρα που η Άγκυρα έχει θέσει εμμέσως ζήτημα ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε τα παραπάνω σημειώνοντας πώς, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο ίδιοςς στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη βία κατά των γυναικών, πολίτες τρίτων χωρών των οποίων εκκρεμεί αίτημα έκδοσης θα μπορούν να κρατούνται και πέραν του 18μηνου.

Σύμφωνα με τον Στ. Κοντονή, η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο σε αιτήματα έκδοσης και μόνο για ποινικά αδίκημα και δεν σχετίζεται με διοικητική κράτηση στο πλαίσιο αιτημάτων πολιτών τρίτων χωρών για χορήγηση ασύλου.

Σε ό,τι αφορά τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, η διάταξη αυτή εάν ψηφιστεί, θα τους αφορά μόνο αν η γείτονα υποβάλλει εκ νέου αίτημα έκδοσής τους, καθώς έως τώρα τα αιτήματα της Τουρκίας έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα