Διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διατήρησαν έως το τέλος τα θετικά πρόσημα καθώς εξασθενούν οι ανησυχίες που πυροδότησε, την προηγούμενη εβδομάδα, η κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,69% με θετικό πρωταγωνιστή τις εταιρείες πρώτων υλών και ενέργειας που επωφελήθηκαν από την άνοδο των μετάλλων και του πετρελαίου. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,67%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,71%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε επίσης στο +0,71%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 1,21% υψηλότερα και ο ισπανικός IBEX 35 γνώρισε άνοδο 0,6%.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ανέβαλε την απόφαση για την εκτόξευση πυραύλων κοντά στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν χθες τα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, ενώ οι ΗΠΑ δήλωναν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών εξαρτάται από τον Κιμ.

Στα της Ευρώπης, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έχει συνοριακούς σταθμούς μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας, σύμφωνα με έγγραφο που ήλθε στη δημοσιότητα, το οποίο και ανέφερε πως η ΕΕ έχει την ίδια άποψη, αλλά οι “αντίπαλοι” του Brexit παρατηρούν ότι οι βρετανικές προτάσεις στερούνται αξιόπιστων λεπτομερειών.

Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, η δανέζικη εταιρεία ζυθοποιίας Carlsberg ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του εξαμήνου (προ εκτάκτων) αυξήθηκαν 20% στις 4,13 δισ. κορόνες (652 εκατ. δολάρια), υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,84 δισ. κορόνες.

Στα μάκρο της ημέρας, πληθαίνουν οι ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της περιοχής αυξήθηκε κατά 2,2% στο β’ τρίμηνο. Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς καλύτερα των αναμενόμενων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα