Διαταγή έρευνας σε Facebook, Google ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος

Εκτελεστική διαταγή που θα δίνει εντολή στις κρατικές υπηρεσίες να «ερευνήσουν ενδελεχώς» μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Google και Facebook, για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, φέρεται να ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το προσχέδιο της εκτελεστικής διαταγής, που έχει δει το Bloomberg, βρίσκεται στα προκαταρκτικά στάδια και δεν έχει ακόμα «περάσει» από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, σημείωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ενώ σε αυτό δεν αναφέρονται συγκεκριμένες εταιρείες.

Δίνει οδηγίες στις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ να “ερευνήσουν ενδελεχώς αν οι online πλατφόρμες έχουν ενεργήσει κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων”, ενώ παράλληλα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κάνουν συστάσεις για τρόπους «προστασίας του ανταγωνισμού μεταξύ των online πλατφορμών και να διευθετείται η μεροληψία των online πλατφορμών» εντός ενός μηνός μετά την υπογραφή του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται πως βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων καθώς και δεξιές ομάδες από καιρό θέτουν θέμα αντι-συντηρητικής μεροληψίας των κολοσσών των social media όπως το Twitter και το Facebook, και για προώθηση των απόψεων των Δημοκρατικών ή προοδευτικών πολιτικών απόψεων.

Οι επικεφαλής των Facebook, Twitter και Google αρνούνται πως οι πλατφόρμες τους είναι πολιτικά μεροληπτικές.

Οι γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών αναμένεται να ενημερώσουν τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ στις 25 Σεπτεμβρίου αναφορικά με την τρέχουσα έρευνά τους στις πρακτικές των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα