Διαμαρτυρίες δικηγόρων για το κόστος των φωτοτυπιών

Επιστολή-παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ , Β. Αλεξανδρή προς το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, με την οποία ζητά την ανάκληση του διαγωνισμού πενταετούς εκμίσθωσης 26 χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη λειτουργία φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων.

“Ο αυθαίρετος καθορισμός της τιμής εκκίνησης στην Διακήρυξη (που φθάνει και τα 5.500 ευρώ), καθώς και η αναγωγή του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος σε μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης, εξωθεί, κατά λογική και οικονομική αναγκαιότητα, το κόστος της φωτοτυπίας σε σημαντική αύξηση”, τονίζει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, με αφορμή τη διακήρυξη δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), ο οποίος θα λάβει χώρα την 21 Αυγούστου 2017, με αντικείμενο την πενταετή εκμίσθωση των αναφερόμενων 26 χώρων εντός 12 κτηρίων των Δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, για χρήση τους ως χώρων λειτουργίας φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, απέστειλε επιστολή προς το ΤΕΘΑ, η οποία κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο και Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

Με την επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός αυτός, όπως σχεδιάζεται, αγνοώντας το κόστος των φωτοτυπιών που επιβαρύνει δικηγόρους και διαδίκους, παραγνωρίζει ότι τα Δικαστήρια έχουν συγκεκριμένη, συνταγματικά καθορισμένη, αποστολή και ότι η λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων εξυπηρετεί πρωτίστως τους δικηγόρους και τους διαδίκους, και με την έννοια αυτή συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

“Ο αυθαίρετος καθορισμός της τιμής εκκίνησης στην Διακήρυξη (που φθάνει και τα 5.500 ευρώ), καθώς και η αναγωγή του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος σε μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης, εξωθεί, κατά λογική και οικονομική αναγκαιότητα, το κόστος της φωτοτυπίας σε σημαντική αύξηση”, τονίζει στην επιστολή του ο κ. Αλςξανδρής.

Τα δεδομένα αυτά, καθιστούν αναγκαία την ανάκληση της παρούσας διακήρυξης και την σύνταξη νέας, αφού συνεκτιμηθούν οι ανωτέρω παράγοντες και προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής.

«Εκ προοιμίου θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστούν διαζευκτικώς ή σωρευτικώς: α) ο καθορισμός ανώτατης τιμής ανά φωτοτυπία, που πρέπει να είναι κατώτερη από τις αντίστοιχες τιμές της αγοράς, β) είτε να συνεκτιμηθεί κατά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, ως κριτήριο κατακύρωσης (με συντελεστή βαρύτητας, που θα κριθεί εύλογος, π.χ. κατά 40%) η προσφερόμενη τιμή ανά φωτοτυπία», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα