Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ με πασχαλινά αυγά έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας με την οποία ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων που ταλανίζουν το χώρο της υγείας.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν στήσει έναν πάγκο έξω από το υπουργείο με καλάθια που περιέχουν κόκκινα αυγά ενώ κυριαρχεί το σύνθημα «χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια».

Αντιπροσωπεία των μελών της ΠΟΕΔΗΝ μπήκε στο κτήριο της οδού Αριστοτέλους για να συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στο αμφιθέατρο του κτιρίου χωρίς, όμως, τελικά να τον συναντήσει.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται σε μια σειρά προβλημάτων όπως το ότι «τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων. Η κυβέρνηση κάνει μόνο τηλεπροσλήψεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους που είναι υπεραπαραίτητες λόγω έξαρσης των ιώσεων».

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, αύριο Παρασκευή, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα