Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

imagehandler-ashxΝωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ. Σε αυτή συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημοσίου (δανειολήπτες του ταμείου παρακαταθηκών, του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου καθώς και άλλων τραπεζών).

Βασικά αιτήματα ήταν η άμεση αναπροσαρμογή των δανείων με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων και ο μηδενισμός των επιτοκίων που φτάνουν μέχρι 6,2%.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Ταμείου Παρακαταθηκών, Βασίλης Πέτσας, δήλωσε πως «απ’ ότι φαίνεται τόσο η διοίκηση όσο και η κυβέρνηση έχουν την πρόθεση να κάνουν σοβαρές παρεμβάσεις πάνω στις ρυθμίσεις, οπότε ζητάμε τη συνεργασία τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, είπε ότι «δεν είχαν απάντηση όσον αφορά τα επιτόκια στα στεγαστικά τους δάνεια που είναι από 4,5 μεχρι 6,1%. Πρέπει να γίνει κούρεμα επιτοκίων και μείωση κεφαλαίου». Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για να δουν το τελικό σχέδιο, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε δυσμενή θέση αφού τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί ως 40% και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

 

πηγή: stokokkino.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα