Διαμαρτυρία στην Κέρκυρα για την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο του νησιού

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας σχημάτισαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, ζητώντας την άμεση κάλυψη όλων των κενών. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, που παρακίνησε τους κατοίκους να βρεθούν στο χώρο του νοσοκομείου και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. «Είμαστε απλά γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατό η Παιδιατρική Κλινική της Άρτας να έχει 16 παιδιάτρους, το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων πάνω από 20 και η Κέρκυρα να έχει δύο. Είμαστε νησί και πολλές φορές είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, Σπύρος Κασίμης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει επιτέλους η πολιτεία μας να καταλάβει ότι πέρα από τους 110.000 κατοίκους που έχει αυτό το νησί, έχουμε και 200.000 παιδιά που έρχονται να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των παιδιών μας. Η μοναδική Παιδιατρική Κλινική του μοναδικού νοσοκομείου που διαθέτει το νησί μας καταρρέει».

Η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής βασίζεται σε δύο γιατρούς επικουρικούς και έξι νοσηλευτές, ενώ κλήθηκε και μία παιδίατρος από το Νοσοκομείο του Ρίο να κάνει έξι εφημερίες κατά το μήνα Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Κώστα Γρηγορόπουλο, έχει ήδη ζητηθεί μία ακόμη θέση, ενός τρίτου επικουρικού παιδιάτρου, που θα καλυφθεί τον ερχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας, «το Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσεί, καθώς μέχρι τέλους του χρόνου λήγει και η θητεία επτά επικουρικών ιατρών, ενώ η Παιδιατρική Κλινική είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, αφού οι δύο εναπομείναντες ιατροί δεν θα αντέξουν άλλο»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα