Διαμαρτυρία προσφύγων στην Ε.O. Αθηνών-Λαμίας για τους χώρους φιλοξενίας

Σε κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο 200ό χιλιόμετρο στο ύψος των Θερμοπυλών, προχώρησαν 50 περίπου πρόσφυγες από τους 450 που φιλοξενούνται στο κέντρο των Θερμοπυλών.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες μετακινήθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και ορισμένοι από αυτούς τοποθετήθηκαν στις Θερμοπύλες. Ορισμένες οικογένειες που συνολικά είναι 13 άτομα, διαφώνησαν από την πρώτη στιγμή το περασμένο Σάββατο με τους χώρους φιλοξενίας, και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία, θεωρώντας ότι έπρεπε να τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια. Σήμερα είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες για να διευθετηθούν ορισμένα από τα θέματα – ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν σε δύο κοντέινερ, διαφώνησαν και πάλι επιμένοντας στη μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Λίγο μετά το μεσημέρι ανέβηκαν οι τόνοι σε διαλόγους που είχαν με στελέχη της UNHCR για τους πρόσφυγες, με συνέπεια η αντιπροσωπεία της να αποχωρήσει από το κέντρο προσφύγων των Θερμοπυλών. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι πρόσφυγες κινήθηκαν στην εθνική οδό κλείνοντας αρχικά την παλιά χάραξη και στη συνέχεια στο ύψος των Θερμοπυλών τη νέα εθνική οδό λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και για μία ώρα περίπου. Και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, μέχρις ότου η τροχαία διακόψει την κυκλοφορία και την εκτρέψει στην παλιά εθνική οδό.

Λίγο πριν τις 7 οι πρόσφυγες αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα