Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

gadth1475045273Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, ζητώντας μεταξύ άλλων να ενισχυθεί το προσωπικό σε όλα τα τμήματα της πόλης και να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές.
Οι διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου με πανό, όπου γράφεται «Είμαστε εργαζόμενοι, όχι αναλώσιμοι αριθμοί» και «Ίδιο επίπεδο ασφάλειας για όλους. Όχι σε πολίτες δύο κατηγοριών».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις λόγω της «παρατεταμένης απαξίωσης των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τον «αριθμό των 20 αστυνομικών που θα ενισχύσουν τον νομό παρά το γεγονός ότι η Γ.Α.Δ.Θ. αριθμεί πάνω από 300 οργανικά κενά και φιλοξενεί 11 φυλασσόμενα κέντρα φιλοξενίας». Επίσης κάνουν λόγο για «τεράστια έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα επίπεδα (από οχήματα μέχρι στολές)» και για «ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στις αστυνομικές υπηρεσίες». Ακόμη αναφέρονται στη «μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης ετήσιας εκπαίδευσης από τον Δεκέμβριο του 2014». Τα παραπάνω όπως σημειώνουν είναι «κυριότερα ζητήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και μειώνουν την αστυνόμευση της πόλης».

Πηγή: Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα