Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των συμβολαιογράφων

Ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το γραφείο των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων αναμένεται να αποφασίσει την άρση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς.
Οργανώσεις και κινήματα που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ βρέθηκε μπροστά από την είσοδο του κτηρίου. Οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να αποφασίσουν την άρση της αποχής τους, ώστε να ξεκινήσουν από την Τετάρτη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Η Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων είχε αναβληθεί την προηγούμενη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, πυκνώνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους οι «τραπεζικοί κύκλοι» όσο πλησιάζει η ημερομηνία επίσημης έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα