Διαμάχη στη Βουλή για ασφάλεια και προσφυγικό

tsiprasmitsotakis45_407762000

Σε σύγκρουση κορυφής, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών, για θέματα ασφάλειας.

Η ΝΔ, με την συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών επιδιώκει να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας , μιλώντας για «Κασσάνδρες καταστροφής και τελάληδες του φόβου». «Πρόκειται για μια στάση επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη» υπογράμμισε.

«Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, να αναδείξετε την ακροδεξιά ατζέντα και να συσπειρώσετε την ακραία δεξιά συνιστώσα του κόμματός σας… Δεν έχετε όμως αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλείτε. Θα ενισχύσετε εκλογικά τη ΧΑ όχι τη δική σας παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα μας αποτελεί μια όαση ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. «Η κατάσταση όσον αφορά το προσφυγικό βρίσκεται υπό έλεγχο» επισήμανε, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση αντιτάσσεται στη λογική της «ωμής καταστολής της ΝΔ».

«Τι επιδιώκετε με αυτή την πρόταση (για την ασφάλεια); Ο ισχυρισμός σας που συνδέει το προσφυγικό με την τρομοκρατία είναι γνωστό επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων, ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, θέση εκείνων που κλείνουν τα σύνορα και προσπαθούν να ενοχοποιήσουν έθνη και λαούς» σημείωσε.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εσείς υπονοείτε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, την ίδια στιγμή που κανείς δεν έχει διανοηθεί να πει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι βρισκόμαστε σε φάση ανάκαμψης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα