Διαδοχικές επισκέψεις σε Πορτογαλία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Ξυδάκης για το προσφυγικό

1F6E5B45A308EB25E970E4EF2BCB9325Διαδοχικές επισκέψεις σε Πορτογαλία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει από αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικό, καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σήμερα, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των ηγετών Ε.Ε.-Τουρκίας, ο κ. Ξυδάκης θα μεταβεί αύριο στην Πορτογαλία.

Στη Λισαβόνα θα συναντήσει διαδοχικά την υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας Μαργαρίτα Μάρκες, την υπουργό Εσωτερικών Κοντσάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα, τον υποψήφιο της Πορτογαλίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και τη βουλευτή του αριστερού κόμματος Μπλόκο ντε Εσκουέρδα, Καταρίνα Μάρτινς. Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του πορτογαλικού Κοινοβουλίου υπό την προεδρία της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεγγίνα Μπάστος.

Την Πέμπτη ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφτεί τη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σάντρο Γκότζι και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας, Βιντσέντζο Αμέντολα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα