Διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Τραμπ

Eβδομάδα διαδηλώσεων ενόψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ξεκινάει το Σάββατο.

AdTech Ad

Ο “χορός” των διαδηλώσεων αρχίζει στην Ουάσινγκτον με πορεία ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σχόλια που έχει κάνει ο μεγιστάνας, κατά μειονοτήτων, όπως, συμπεριλαμβανομένων των μουσουλμάνων και των Μεξικανών.

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων, σχεδιάζει να ηγηθεί της σαββατιάτικης πορείας κατά μήκος του Εθνικού Πάρκου στην Ουάσιγκτον, με κατάληξη το μνημείο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που απέχει περίπου 3 χλμ από το Καπιτώλιο, εκεί όπου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου η ορκωμοσία του Τραμπ.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στην σαββατιάτικη πορεία θα δώσουν το παρών περίπου 25.000 άτομα. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ορκωμοσία περίπου 30 οργανώσεις έχουν πάρει άδεια για να διαδηλώσουν.

Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κινητοποίηση αναμένεται να είναι αυτή των γυναικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα την επομένη της ορκωμοσίας. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει περίπου 200.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας και της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, περίπου 3.000 αστυνομικοί και 5.000 στελέχη της εθνικής φρουράς θα είναι στους δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα