Διαδηλώσεις και στη Ρώμη κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη και φώναζαν συνθήματα κατά του διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ για τους πρόσφυγες και τους πολίτες από 7 μουσουλμανικές χώρες.

 “Φοβάμαι ότι τα χειρότερα έπονται” δήλωσε ο Φουάντ Ρουέιχα, 37 ετών, που γεννήθηκε στη Συρία και μεγάλωσε στην Ιταλία. Πήρε μαζί του τον γιο του και την κόρη του “προκειμένου να τους διδάξει τα καθήκοντα που έχουν ως πολίτες”. Ο ίδιος είπε ότι εξαιτίας του διατάγματος δεν μπορούν να επισκεφθούν την οικογένειά τους στην Φλόριντα.Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως “όχι στην απαγόρευση, όχι στα τείχη”, “Τραμπ, απαγόρευσε τα βασανιστήρια όχι τους Μουσουλμάνους”.

Μια διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ από Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Ιταλία.

“Εάν οι πολιτικές που προάγουν τις διακρίσεις συνεχιστούν, θα κινδυνεύουμε όλοι παντού” τόνισε ο Μάικλ Στίφελ, 50 ετών, δικηγόρος και υπήκοος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Αντονέλα Ναπολιτάνο, 35 ετών, η οποία εργάζεται σε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση, δήλωσε:

“Πριν από 100 χρόνια κακομεταχειρίστηκαν τους Ιταλούς μετανάστες στην Αμερική. Μπορεί να υπάρξει αλλαγή. Η ιστορία δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα