Διαδηλώσεις από χιλιάδες άτομα και στη Γαλλία για το Χαλέπι

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 17/12 σε πολλές πόλεις της Γαλλίας για στήριξη στους πολίτες που παραμένουν στο Χαλέπι, όπως γράφει η Le Monde.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 40 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στην τελευταία συνοικία των ανταρτών, καθώς η εκκένωσή της σταμάτησε την Παρασκευή 16/12.
Στη Λιλ συγκεντρώθηκαν 600 διαδηλωτές και υπήρχαν συνθήματα στήριξης γραμμένα σε ένα μεγάλο άσπρο πίνακα, τα οποία ζητούσαν μεταξύ άλλων από την “διεθνή κοινότητα να πει στη Ρωσία να σταματήσει να σκοτώνει τον κόσμο”, καθώς ο Putin είναι σύμμαχος του Assad.
Πάνω από 600 άτομα μαζεύτηκαν και στο Στρασβούργο και υπήρχε και πανό της Διεθνούς Αμνηστίας που έγραφε “¨προστατέψτε τους αμάχους στο Χαλέπι”, ενώ ο κόσμος φώναζε το σύνθημα “το Χαλέπι είναι η Σρεμπρένιτσα της δικής μας εποχής”.
“Το Χαλέπι καίγεται, δεν θέλουμε άλλο αίμα” μπορούσε να διαβάσει στα πανό των διαδηλωτών στο Παρίσι, κάποια εκ των οποίων ήταν μίας τούρκικης ισλαμικής οργάνωσης.
“Ανησυχούμε για τον πόλεμο στη Συρία, είναι τρελό να μην παρεμβαίνουν οι μεγάλες δυνάμεις” δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο η 25χρονη Hilal και η 26χρονη Gulsan.
Στη Μασσαλία, ο κόσμος μαζεύτηκε μπροστά στο δημαρχείο τραγουδώντας, “Συρία μην κλαις, η Μασσαλία είναι μαζί σου, ενώ είχε πανό που έγραφαν “Αssad, Putin δολοφόνοι”.
Στη Λυών οι διαδηλωτές ήταν το λιγότερο 500, ενώ άλλοι 200 ήταν στο Μπορντώ.
Μεγάλες διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν και στο Βερολίνο.
Μετά από βομβαρδισμούς ετών και μία πολιορκία τεσσάρων μηνών οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το 90% από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.
Παραμένουν εγκλωβισμένοι 40 χιλιάδες άνθρωποι και 1.500 με 5.000 μαχητές μαζί με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κατά την εκκένωση της πόλης που άρχισε την Πέμπτη 15/12 κατάφεραν να φύγουν 8.500 άνθρωποι, αλλά οι υπόλοιποι περίμεναν το Σάββατο 17/12 μέσα στο κρύο χωρίς πόσιμο νερό και τρόφιμα.
Το Ιράν έβαλε όρους για τη συνέχιση της εκκένωσης και συγκεκριμένα να εκκενωθούν και δύο πόλεις Σιιτών που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα