ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

Σ’-εσάς-που-με-ακούτε
Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μεγάλου αφιερώματος «2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Δεκέμβριο 2015, με αφορμή τα 50 χρόνια της συγγραφέως στο θέατρο, το οποίο περιλάμβανε εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, καθώς και προβολές ιστορικών παραστάσεων των έργων της στο Θέατρο Τέχνης, και κατόπιν της ιδιαίτερης απήχησης που είχε στο κοινό η παρουσίαση του θεατρικού της έργου «Σ’ εσάς που με ακούτε» -12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα- ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης επανέρχεται με το ίδιο έργο σε ένα δεύτερο κύκλο περιορισμένων  στο Θέατρο Σημείο.

Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας , ο Άγης, ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις. Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της συγγραφέως. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σα να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σ’ εμάς που τους ακούμε».

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε» είναι μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η συγγραφέας δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και την προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή.

12711151_331603866963908_2023744022022960430_oΗ παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος για τη σημαντική προσφορά της Λούλας Αναγνωστάκη στο ελληνικό θέατρο και χρονικά συμπίπτει με την έκδοση του βιβλίου του Μάνου Καρατζογιάννη με τίτλο «Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
  • Κείμενο: Λούλα Αναγνωστάκη
  • Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
  • Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
  • Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
  • Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
  • Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
  • Trailer: ‘Αλεξ Τριανταφύλλου
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Ανδρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σταύρος Γιαννακόπουλος
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 29 Φεβρουαρίου 2016 έως 29 Μαρτίου 2016( εκτός Δευτέρας 14 & 21 Μαρτίου )
  • Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

 Πληροφορίες θεάτρου 

  • Θέατρο Σημείο (κεντρική αίθουσα), διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα, χάρτης
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210.9229579
  • Facebook | Site

se-esas-pou-me-akoute


Μπείτε στην κλήρωση του The Indicator στο Facebook και 4 τυχεροί θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

*Οι προσκλήσεις ισχύουν για τη Τρίτη 15/3 στις 21:00

Όροι – βήματα συμμετοχής στον διαγωνισμό:

-Like/Μου αρέσει, στην επίσημη σελίδα μας στο facebook. Μπορείτε με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο να μας βρείτεThe Indicator

-Like/Μου αρέσει,στο άρθρο του διαγωνισμού

Στα Comment/Σχόλια αφήστε το όνομα σας κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού

– Ο κάθε χρήστης μπορεί να συμμετάσχει μόνο για μία ημερομηνία μιας συγκεκριμένης παράστασης και όχι για περισσότερες.

Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 14/3 Ιανουαρίου στις 15:00. επιλέγοντας τυχαία έναν από τους χρήστες που θα κάνει like στον διαγωνισμό.

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα που θα λάβει από την επίσημη σελίδα τουThe Indicator .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα