Διαβεβαιώσεις Άσαντ σε Πούτιν για την εκεχειρία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι είναι έτοιμος να τηρήσει την συμφωνία εκεχειρίας στην Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν και ο Άσαντ συνομίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν θα αποτελέσουν «ένα σημαντικό βήμα προς την τελική επίλυση της κρίσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως αποτελεί μια «πραγματική ευκαιρία» για την επίτευξη πολιτικής λύσης στον συριακό πόλεμο έπειτα από την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας παράλληλα ότι το καθεστώς της Δαμασκού θα εισέλθει στις συζητήσεις της Αστάνα επιδεικνύοντας «διαλλακτικότητα».
«Αποτελεί καθήκον όλων των οργανώσεων της αντιπολίτευσης που την υπέγραψαν (σ.σ. την συμφωνία) να πάρουν αποστάσεις και να αναγγείλουν ότι δεν συνδέονται με το Μέτωπο αλ Νόσρα ή το Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Συρίας ο Ουάλιντ αλ Μουάλεμ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα