Διέκοψαν το 7ήμερο ανοδικό σερί S&P 500 – Nasdaq

Τέλος τα ρεκόρ για S&P και Nasdaq μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς σήμερα τερμάτισαν αρνητικά στον απόηχο του τραπεζικού κλάδου ο οποίος κατέγραψε “βουτιά” με τις μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs να υποχωρούν 1,8% και 2,1%.

Παράλληλα, τα μακροοικονομικά στοιχεία και αυτά με την σειρά τους επηρέασαν την αγορά, αφού ναι μεν τα προσωπικά εισοδήματα και οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,4%, αλλά ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, κινήθηκε πτωτικά, διαμορφούμενος, μάλιστα, χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Όσον αφορά τις τιμές των κατοικιών υπήρξε άνοδος 5,8% τον Μάρτιο, βάσει του δείκτη S&P/Case-Shiller U.S. National Home Price Index.

Τα θετικά αποτελέσματα των μάκρο, θεωρούν οι αναλυτές πως με μια εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων του Ντόναλντ Τραμπ, μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, η πτώση της Goldman Sachs οφείλεται στην απόφαση της διοίκησης να αγοράσει ομόλογα της Βενεζουέλας. Η αποφάση αυτή δέχτηκε έντονη κριτική, καθώς πολλοί θεωρούν οτι στηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο .

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου παρά την απόφαση για παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής κατά εννέα μήνες από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,3% στα 49,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναφορικά με τους δείκτες, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 21.029 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,12% στις 2.412 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,11% στις 6.203 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1193 δολ. από 1,1164 την Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 6,5 μηνών στο 1,1246.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.265 δολ./oz.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς στο 2,5% και του 2ετούς στο 2,22%.

Στις 10,2 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης «φόβου» Vix.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα