Διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α.

Συνάντηση με τον τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε να δοθεί λύση στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητά η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η Κίνηση υποστηρίζει τις διεκδικήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και κρίνει αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα διευκόλυνσης της διεξαγωγής της καθώς «με αυτό το τρόπο θα ακυρωθεί η τακτική κωλυσιεργίας και εκφυλισμού που επιχειρεί να επιβάλει στη δίκη η Χρυσή Αυγή».

Στο κείμενο που συνυπογράφουν: Πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές, κ.α., υπογραμμίζεται πως η επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί με συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό και χωρίς απαλλαγή των μελών της σύνθεσης από άλλες υπηρεσίες, αλλά μόνο :

1. Με αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.
2.Με αποκλειστική διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στο μόνο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό ή οπουδήποτε αλλού.
3. Με εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις. Από 8-10 το τελευταίο διάστημα μπορούν να γίνουν 15 το μήνα.
4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τους χρόνους διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αναφέρει ότι η «επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις» και πως «δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα