Διάβημα από το ΥΠΕΞ για το προκλητικό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με τουρκικό πολεμικό πλοίο

Προκλητικό επεισόδιο, απαράδεκτη ενέργεια και σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές, τις βολές εκ μέρους της Τουρκίας με πραγματικά πυρά, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.

«Το σημερινό προκλητικό επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» λέει διπλωματική πηγή.

«Η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Παρασκευής, το τουρκικό περιπολικό, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα