Δημοψήφισμα τύπου Βρετανίας θέλει το 50% των ψηφοφόρων σε χώρες της Ε.Ε σύμφωνα με δημοσκόπηση

eurogroup-2-660_1

Σχεδόν μισοί από τους ψηφοφόρους σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν και αυτοί δημοψήφισμα για την παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ακριβώς θα κάνει η Μ. Βρετανία τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το 55% από τα 6.000 άτομα τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία,Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία, δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποφασίσουν με τη δική τους ψήφο την παραμονή τους στην Ε.Ε.,ενώ το ένα τρίτο θα επέλεγε να φύγει από αυτή, επεσήμανε η εταιρία δημοσκοπήσεων Ipsos-MORI.

Τα ποσοστά αποχώρησης κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, στο 48% και 41%, σε Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα, ενώ είναι χαμηλά, 22% και 26%, σε Πολωνία και Ισπανία, σύμφωνα με την εταιρία.

«Οι Ιταλοί, ειδικότερα, ευελπιστούν να έχουν την δική τους ευκαιρία να προσέλθουν στις κάλπες σχετικά με την συμμετοχή τους στην Ένωση, γεγονός που δίνει την αίσθηση ότι, εάν η βρετανική ψήφος τον Ιούνιο διατηρήσει τελικώς την παρούσα κατάσταση, αυτό δεν θα είναι το τέλος των δεινών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μπόμπι Ντάφι, επικεφαλής κοινωνικής έρευνας της Ipsos-MORI.

Το 49% των ατόμων στις οκτώ προαναφερθείσες χώρες πιστεύουν ότι η Μ. Βρετανία θα αποφασίσει την έξοδό της από την Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό τον ίδιων των Βρετανών που κυμαίνεται στο 35%, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα της εν λόγω εταιρίας.

Στην έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 25 Μαρτίου και 8 Απριλίου, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ένωση τον επόμενο μήνα θα οδηγήσει και άλλες χώρες σε αποχώρηση, ενώ το 18% διαφωνεί με την άποψη αυτή.

Πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα