Δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι στις 4 Μαρτίου

Εκλογές στον Δήμο Βελιγραδίου για τις 4 Μαρτίου προκήρυξε η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, Μάγια Γκόικοβοτς. Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, στη συνέχεια, θα εκλέξει τον νέο δήμαρχο της πόλης.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατεβαίνει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές και θεωρείται «φαβορί» για τη νίκη. Όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο κ. Βούτσιτς, επικεφαλής του συνδυασμού του κόμματός του θα είναι ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Βελιγραδίου, Ζόραν Ραντόιτσιτς.

Το κόμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε την πλειοψηφία στον Δήμο Βελιγραδίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια και κυβερνούσε σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό κόμμα (SPS) του υπουργού Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Η αντιπολίτευση κατεβαίνει διασπασμένη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να επηρεάσει την κυριαρχία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα