Δημοσκόπηση:H κοινή γνωμή θεωρεί «Νόμιμο και επιτακτικό» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

e39e274def8bf89b3c077d8592f14feeΤην αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στο τηλεοπτικό τοπίο επικροτεί η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο διάστημα 23-25 Αυγούστου, η εταιρεία Bridging Europe.

Η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί νόμιμο και επιτακτικό τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, υπερασπίζεται τη συνταγματική επιταγή της αντικειμενικής ενημέρωσης από τα κανάλια και θεωρεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στον διαγωνισμό, ουσιαστικά λειτουργούν ως υπερασπιστές της διαπλοκής.

Το 62% συμφωνεί ότι πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια.

Το 69% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τις καταγγελίες της κυβέρνησης ότι στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν γίνει υπερασπιστές της διαπλοκής.

Το 65% συμφωνεί με το ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια πρέπει να υλοποιηθεί για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος.

Το 70% ανέφερε ότι οι μέτοχοί του φταίνε που κλείνει το Mega.

Το 59% τάχθηκε με την άποψη των βουλευτών στη εξεταστική επιτροπή ότι ένα κανάλι δεν μπορεί να προωθεί συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, όπως είπε ο Γ. Αλαφούζος στην εξεταστική, οφείλει να είναι αντικειμενικό αφού κάνει χρήση δημόσιας συχνότητας. (Με τη άποψη Αλαφούζου τάχθηκε το 30% των ερωτηθέντων ).

Το 71% συμφώνησε με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία κάλεσε να καταθέσουν ενώπιον του ελληνικού λαού οι καναλάρχες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα