Δημοσκόπηση: 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι η Novartis αποτελεί σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει μεγάλο σκάνδαλο την υπόθεση Novartis με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τη Νέα Σελίδα της Κυριακής, το 73,9 των ερωτηθέντων απαντά ότι από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.

Στην ερώτηση αν στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, πέρα από τους επαγγελματίες της Υγείας, θετικά απαντά το 70,2%.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, βεβαιότητα για το σκάνδαλο και τον ρόλο των πολιτικών προσώπων σε αυτήν εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων απ’ όλα τα κόμματα, πλην αυτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπερτερούν κατά πολύ στις θετικές απαντήσεις περί σκανδάλου (57,4% «ναι» και «μάλλον ναι», 40,2% «όχι ή μάλλον όχι») ενώ είναι μοιρασμένοι για την συμμετοχή πολιτικών σε αυτό ( 46,3% «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», 43,4% «μόνο επαγγελματίες στο χώρο Υγείας»).

Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι ως μεγαλύτερα σκάνδαλα έχουν καταγραφεί στη μνήμη των Ελλήνων οι μίζες των εξοπλιστικών και ακολουθούν Siemens και Novartis.

Πηγή: cnn:gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα