Δημοσκόπηση: Οι μισοί νησιώτες δεν περίμεναν τη μη αύξηση του ΦΠΑ

Σε συντριπτικό βαθμό φαίνεται ότι κρίνεται ως θετική η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Alco, για λογαριασμό του lesvosnews.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που αφορά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, οι μισοί νησιώτες δεν περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, το 74% των ερωτηθέντων, κρίνει ότι ως θετική εξέλιξη την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ το 13% αρνητική.

Από κει και πέρα, το 51% τονίζει ότι δεν περίμενε ότι θα το κατάφερνε η κυβέρνηση (36% το περίμενε). Το 73% των ερωτηθέντων έκρινε τη μη αύξηση του ΦΠΑ ως βοηθητική στην οικονομία του νησιού (18% όχι). Το 62% πιστεύει ότι η μη αύξηση του ΦΠΑ θα βοηθήσει τον τουρισμό του νησιού (26% όχι), με κάποιους που είπαν όχι, να το δικαιολογούν με το ότι ούτως ή άλλως ο τουρισμός έχει πιάσει ταβάνι.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% έκρινε ως επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής την απόφαση για τον ΦΠΑ στα νησιά (29% αποτυχία), ενώ κατά 26% ο κόσμος πιστεύει ότι ο Τσίπρας ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προβλήματα των νησιών (22%: ο Μητσοτάκης).

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα