Δημιουργία βάσης υποστήριξης των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στο Τζιμπουτί

Η δημιουργία βάσης υποστήριξης των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στο Τζιμπουτί είναι μια απόφαση που ελήφθη από τις δύο χώρες ύστερα από φιλικές διαπραγματεύσεις και θα συμβάλει στην εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της Κίνας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Γκενγκ δήλωσε ότι σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα ανέπτυξε σκάφη στον Κόλπο του Άντεν και στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας σε αποστολές συνοδείας από το 2008. Κατά τη διαδικασία των αποστολών αυτών, οι κινεζικές δυνάμεις αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να αναπληρώσουν τα εφόδιά τους σε τρόφιμα και καύσιμα και το Τζιμπουτί προσέφερε στήριξη σε επίπεδο επιμελητείας σε πολλαπλές περιπτώσεις.

Ο Γκενγκ δηλωσε ότι η βάση υποστήριξης θα εξυπηρετεί καλύτερα τα κινεζικά στρατεύματα όταν συνοδεύουν πλοία στον κόλπο του Άντεν και στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και όταν εκτελούν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις διάσωσης και άλλες διεθνείς υποχρεώσεις.
Επιπλέον, η βάση θα συμβάλλει στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Τζιμπουτί και θα βοηθήσει τη συνεισφορά της Κίνας στην ειρήνη και τη σταθερότητα τόσο στην Αφρική όσο και παγκοσμίως.

Πλοία που μεταφέρουν κινέζικο στρατιωτικό προσωπικό αναχώρησαν χθες από το Τζαντζιάνγκ της επαρχίας Γουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα, με κατεύθυνση τη βάση υποστήριξης στο Τζιμπουτί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα