ΔΗΜΑΡ: Η συγκρότηση ενιαίας ΚΟ θα είναι το πρώτο μεγάλο σινιάλο ενότητας

Υπέρ της ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού, αμέσως μετά την εκλογή επικεφαλής, εντός του 2017, σε μία ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του νέου φορέα, τάσσεται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε και συζήτησε το θέμα που προέκυψε μετά το χθεσινό debate και την αποκάλυψη για αντίθετη συμφωνία ανάμεσα στην Φ. Γεννηματά και τον Στ. Θεοδωράκη.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός Βουλής νέος φορέας και εντός Βουλής άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Η συγκρότηση ενιαίας ΚΟ θα είναι το πρώτο μεγάλο “σινιάλο” ενότητας μετά την εκλογή επικεφαλής και θα δώσει μία νέα δυναμική στο εγχείρημα, που θα ολοκληρωθεί μετά το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα» υπογραμμίζει η ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος, ενιαίος φορέας, με θεσμοθετημένες τάσεις, υπενθυμίζοντας την πρόταση της, η βάση όλης της Κεντροαριστεράς να κληθεί να αποφασίσει με «διπλή κάλπη», μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα.

«Η υιοθέτηση της πρότασης μας θα συνέβαλε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο στην υπέρβαση των αντιφάσεων που σήμερα εμφανίζονται, αλλά και στην διεύρυνση της συμμετοχής στις κάλπες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν εκλέγουμε μόνο επικεφαλής, αλλά χτίζουμε την ενιαία προοδευτική παράταξη. Για αυτό η πλήρης αφοσίωση της νέας εκλεγμένης ηγεσίας στο εγχείρημα είναι απολύτως απαραίτητη, μακριά από λογικές διπλών θέσεων και ρόλων» επισημαίνει και σημειώνει ότι είναι απόλυτα προσηλωμένη στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού κεντροαριστερού φορέα απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στο εγχείρημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα