Δημαράς: 1.800 κτίρια κινδυνεύουν με κατάρρευση στην Αθήνα

Σε 1.800 ανέρχονται τα κτήρια τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση στην Αθήνα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Δημαρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Κυριακή, σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν στα κτήρια που είναι επικίνδυνα και είτε να τα κατεδαφίζει είτε να τα αποκαθιστά και στη συνέχεια να τα αξιοποιεί.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων αλλά και αντικίνητρα για όσους δεν τα συντηρούν.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ο κ. Δημαράς ανέφερε ότι «στο υπουργείο επεξεργαζόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπλαση των πόλεων προκειμένου να αποκτήσουμε άλλου είδους πόλεις με περισσότερο πράσινο, με πράσινες διαδρομές, ποδηλατοδρόμους».

Ερωτηθείς για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Δημαράς τόνισε πως είναι θετικός στην καθιέρωση διάταξης για την προστασία των ζώων, όμως η διάταξη αυτή πρέπει να προστεθεί στο άρθρο 5 ή 25 του Συντάγματος και όχι στο 24, καθώς η αναθεώρηση του άρθρου 24 θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την προστασία των δασών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα