Δηλώσεις των κομμάτων για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

«Καταδικάζουμε τη στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια στη γείτονα, που εντείνει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα γεγονότα αυτά, καθώς αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ουσιαστικό ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα σήμερα το απόγευμα» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί.

Η Ε.Κ εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη αποσταθεροποίηση και τις επικίνδυνες τάσεις που καταγράφονται στη γειτονική Τουρκία, που, όπως επισημαίνει «δυστυχώς έχουν αντίκτυπο σε όλη την περιοχή» .

Η Ε.Κ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου διπλωμάτη, τη ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό λαό.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΑνδρέαςΛοβέρδος, σχετικά με την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Γκεναντίεβιτς Κάρλοφ απόψε στην Άγκυρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Γκεναντίεβιτς Κάρλοφ απόψε στην Άγκυρα αποτελεί πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη, ενισχύει τις εκπεφρασμένες ανησυχίες μας για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας και εντείνει την ανάγκη για επαγρύπνηση, σύνεση, προσοχή και κυρίως πρωτοβουλίες από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης στον χειρισμό των θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα