Δηλώσεις Αθ. Σαββάκη για τις αποφάσεις του Eurogroup

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με βάση τις εξελίξεις του Eurogroup δήλωσε πως: “Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup ουσιαστικά μεταθέτουν στο χρόνο το κλείσιμο της αξιολόγησης, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία να τηρούν στάση αναμονής για το τι πρόκειται να συμβεί έως τον Ιούλιο”.

Ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης τονίζει ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αξιολόγηση να κλείσει το ταχύτερο δυνατό γιατί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο να είναι όμηροι της αβεβαιότητας. «Γι’ αυτό προτείνουμε η κυβέρνηση να εργασθεί εντατικά με τους θεσμούς για το σκοπό αυτό, συμφωνώντας και τηρώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας είναι φανερό ότι για να εξέλθει η χώρα από το αδιέξοδο, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις στην οικονομία. Και μάλιστα, συμπληρώνει ο ίδιος, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Άλλωστε, η λήξη της αβεβαιότητας σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι ζήτημα ύψιστης αξιοπιστίας για τη χώρα μας και το πολιτικό μας σύστημα.

«Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, δεν δημιουργούνται ποτέ σε καθεστώς αβεβαιότητας. Ούτε σε περιβάλλον δραστηριοποίησης που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα ισχύσουν επώδυνα μέτρα για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, σε δύο χρόνια από τώρα», προσθέτει ο επικεφαλής του ΣΒΒΕ και καταλήγει:

«Το σπουδαιότερο; Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με αιχμή τη μεταποίηση για την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων με διαρκείς και εξωγενείς μεταβολές του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων θα είναι ανέφικτη, ημιτελής, και, εν τέλει, αναποτελεσματική»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα