«Δε θέλουμε άλλη λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία» τονίζει ο Μοσκοβισί

«Δε θέλουμε άλλη λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία», δήλωσε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, όπως επίσης η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε πως πρέπει οι θεσμοί να βασίσουν τις αποφάσεις τους πάνω σε αυτούς τους αριθμούς, οι οποίοι υπογράμμισε είναι οι σωστοί. Στη συνέχεια, όπως είπε,  «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

 Κατά τον κ. Μοσκοβισί, μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας μια συμφωνία είναι εφικτή ενώ διαβεβαίωσε πως όλοι κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Ο κ. Μοσκοβισί είπε πως δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί αλλά για να διευκολύνει μια κατάσταση και να εξετάσει μαζί με την κυβέρνηση πιθανές λύσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε ότι «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα