Δεύτερη Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Στο Βιετνάμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σήμερα το απόγευμα στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους, ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ρεπουμπλικάνο επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ σήμερα Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα). Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα. Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

O Kιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Βιετνάμ με το τεθωρακισμένο τρένο του
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βιετνάμ, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του, μεταδίδουν ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν. Ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα