Δεύτερη ημέρα κερδών για τις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τα κέρδη στη Wall Street ενόψει της κρίσιμης εμφάνισης του προέδρου της Federal Reserve στο αμερικανικό Κογκρέσο αύριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 383,06 μονάδες μετά από μικρά κέρδη 0,2% την Παρασκευή.

Ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,4% στις 12.527,04 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 5.344,26 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,6% κλείνοντας στις 7.289,58  μονάδες.

Με τις ανησυχίες για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος να σφυροκοπούν τις αγορές το προηγούμενο διάστημα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ομιλία του διοικητή της Fed αύριο στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell θα παρουσιάσει αύριο την εξαμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής στο Κογκρέσο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα επαναλάβει την πάγια θέση της τράπεζας πώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε ότι η τράπεζα θα διατηρήσει την επεκτατική κατεύθυνση στην πολιτική της προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα