Δεσμέυσεις για ελάφρυνση του χρέους ζητεί ο Γκάμπριελ

Λίγο πριν την έναρξη του σημερινού eurogroup o υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απαίτησε συγκεκριμένη δέσμευση της Ευρωζώνης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους , ασκώντας έμμεση κριτική στην θέση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σημειώνεται ότι η έκκληση γίνεται λίγες ώρες πριν ο Σόιμπλε και άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντηθούν για να συζητήσουν την αποδέσμευση της δόσης 7,5 δισ. ευρώ του δανείου στην Ελλάδα, καθώς η χώρα ψήφισε την περασμένη εβδομάδα περικοπές συντάξεων και άνοδο φόρων όπως ζητούν οι δανειστές.

«Στην Ελλάδα έχουν υποσχεθεί ξανά και ξανά ελάφρυνση του χρέους, αν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. «Τώρα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», τόνισε, προσθέτοντας, «Αυτό δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης».

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η πλειοψηφία της Ευρωομάδας είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και σήμερα όπως τονίζει πρέπει να επιλυθεί το πολιτικό αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα